/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2F003cf528a537f5918d752b41029f1e19.jpg)
Маринований кавун на зиму: солоний і солодкий рецепт
В Україні настав сезон збору кавунів - дуже смачної, але абсолютно сезонної ягоди. Щоб насолоджуватися соковитою червоною м'якоттю в будь-який час року, пропонуємо закрити консервований кавун на зиму. Таку консервацію зазвичай їдять як закуску, але також її можна додавати в різні салати.
Раніше ми розповідали, в чому користь і шкода кавуна, і як вибрати солодкі плоди при покупці.
Мариновані кавуни з оцтом на зиму без стерилізації
- Кавун - 1 шт.
- Сіль - 1,5 ч. л.
- Цукор - 2 ст. л.
- Оцет 9% - 30 мл.
- Лавровий лист - 2 шт.
- Перець гострий за смаком.
Кавун ретельно вимити, краще з щіткою. Банки начисто вимити і викласти на дно по кружечку гострого перцю. Кавун нарізати трикутниками і розкласти по банках. Залити всі банки окропом на 20 хвилин.
Потім воду з банок злити у велику каструлю і поставити на вогонь. Додати у воду цукор, сіль, оцет і лавровий лист. Довести до кипіння. Маринад розлити по банках з кавуном і закатати. Готову консервацію накрити теплою ковдрою і залишити до повного охолодження.
Консервовані кавуни солодкі з медом
- Кавун - 400 г.
- Мед - 20 г.
- Цукор - 1 ст. л.
- Сіль - 10 г.
- Оцет 9% - 30 г.
- Вода - 500 мл.
Кавун ретельно вимити і нарізати трикутними шматочками. Розкласти по стерилізованим банкам. Кожну банку по шийку залити окропом і залишити на 15 хвилин. Потім злити рідину з кавунів, додати цукор і сіль. Потім розчинити у воді мед. Влити оцет у воду і поставити на вогонь до закипання. Розлити маринад по банках і закрутити кришками. Перевернути банки догори дном, накрити теплою ковдрою і залишити остигати.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Рецепт лечо на зиму: 4 кращих варіанти консервації
- Чому корисно пити чай з листя малини: цілющі властивості напою
- Рецепт варення з кабачків: оригінальна заготовка на зиму

