Маринований кавун на зиму: солоний і солодкий рецепт
Маринований кавун на зиму: солоний і солодкий рецепт

Маринований кавун на зиму: солоний і солодкий рецепт

Консервований кавун / фото ua.depositphotos.com

В Україні настав сезон збору кавунів - дуже смачної, але абсолютно сезонної ягоди. Щоб насолоджуватися соковитою червоною м'якоттю в будь-який час року, пропонуємо закрити консервований кавун на зиму. Таку консервацію зазвичай їдять як закуску, але також її можна додавати в різні салати.

Раніше ми розповідали, в чому користь і шкода кавуна, і як вибрати солодкі плоди при покупці.

Мариновані кавуни з оцтом на зиму без стерилізації

  • Кавун - 1 шт.
  • Сіль - 1,5 ч. л.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Оцет 9% - 30 мл.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Перець гострий за смаком.

Кавун ретельно вимити, краще з щіткою. Банки начисто вимити і викласти на дно по кружечку гострого перцю. Кавун нарізати трикутниками і розкласти по банках. Залити всі банки окропом на 20 хвилин.

Потім воду з банок злити у велику каструлю і поставити на вогонь. Додати у воду цукор, сіль, оцет і лавровий лист. Довести до кипіння. Маринад розлити по банках з кавуном і закатати. Готову консервацію накрити теплою ковдрою і залишити до повного охолодження.

Кавун маринований на зиму / фото ua.depositphotos.com

Консервовані кавуни солодкі з медом

  • Кавун - 400 г.
  • Мед - 20 г.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Сіль - 10 г.
  • Оцет 9% - 30 г.
  • Вода - 500 мл.

Кавун ретельно вимити і нарізати трикутними шматочками. Розкласти по стерилізованим банкам. Кожну банку по шийку залити окропом і залишити на 15 хвилин. Потім злити рідину з кавунів, додати цукор і сіль. Потім розчинити у воді мед. Влити оцет у воду і поставити на вогонь до закипання. Розлити маринад по банках і закрутити кришками. Перевернути банки догори дном, накрити теплою ковдрою і залишити остигати.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Рецепт лечо на зиму: 4 кращих варіанти консервації
  • Чому корисно пити чай з листя малини: цілющі властивості напою
  • Рецепт варення з кабачків: оригінальна заготовка на зиму
Джерело матеріала
loader
loader