Як правильно зберігати тушонку: умови, термін зберігання, тара, час використання
Як правильно зберігати тушонку: умови, термін зберігання, тара, час використання

Як правильно зберігати тушонку: умови, термін зберігання, тара, час використання

Тушонка – один із основних продуктів, який може багатьом українцям допомогти вижити цієї зими. До того ж, це просто смачно та поживно. Однак при неправильному зберіганні вона може перетворитися з корисного продукту на смертельну небезпеку. Тому обов'язково потрібно знати термін зберігання тушонки, а також, в якій тарі і де її краще тримати.

Фахівці у сфері харчових технологій дали кілька порад, як краще та довше зберегти цей продукт, щоби він не зіпсувався.

Термін зберігання тушонки

Якщо продукт приготовлений за всіма правилами консервації з якісної сировини та з дотриманням промислових технологій, він може зберігатися від 2 до 10 років. Але навіть домашню тушонку, приготовану з дотриманням усіх правил, можна легко зберігати до року.

Але при цьому відкрита тушонка не зберігається більше 2-3 діб, та й то в холодильнику з дотриманням умов зберігання. А ось поза холодильником її краще вжити протягом 6 годин з того моменту, як її відкрили.

Умови зберігання

Герметично закупорену банку з тушонкою зберігати в холодильнику немає сенсу. Це не збільшить термін її придатності. Однак і в теплому приміщенні її тримати також не варто. Тому оптимальним варіантом було би поставити її на зберігання у прохолодне місце з невеликою плюсовою температурою. Наприклад, у льох або підвал.

А ось відкриті банки потрібно зберігати у холодильнику. При цьому термін їхнього зберігання у звичайній холодильній шафі становить не більше 2-3 діб. За цей час тушонку треба вжити. Однак навіть у холодильнику не можна зберігати відкриту тушонку у металевій консервній банці. Її потрібно перекласти у скляну банку та накрити зверху пластиковою кришкою.

Якщо ви бажаєте, щоби відкрита тушонка збереглася довше, її потрібно помістити в морозильну камеру. Там вона може зберігатись до 60 днів.

Правила зберігання тушонки у морозилці

Тушонку не можна зберігати в морозилці:

  • у металевій тарі;
  • у скляній тарі;
  • у харчовій плівці.

Але при цьому тушонку можна заморожувати:

  • у вакуумному пакеті;
  • у поліетиленовому мішку;
  • у пластиковому контейнері.

Що стосується зберігання відкритої банки при кімнатній температурі, то, як уже було сказано, більше 6 годин її зберігати так не можна. Втім, якщо тушонка приготована зі свіжого м'яса з дотриманням рецепту та всіх правил приготування, то за 6 годин цей смачний продукт "випарується" з півлітрової баночки, в якій її зазвичай готують.

Джерело матеріала
loader
loader