Чотири напрямки: генерал запасу СБУ проаналізував, де Росія може наступати
Чотири напрямки: генерал запасу СБУ проаналізував, де Росія може наступати

Чотири напрямки: генерал запасу СБУ проаналізував, де Росія може наступати

Ягун не виключпє, що наступ може відбуватися на всіх чотирьох напрямках одночасно.

Є чотири напрямки, які російська армія може використати під час наступу на Україну. 

Про це заявив генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун, інформує FREEДОМ.

"Якийсь напрямок буде взято за основний. Це тактика, яка використовувалася Червоною армією у Другій світовій війні. Тому я не думаю, що вони відмовляться від такої можливості. Тобто вони можуть спробувати продавити оборону України у чотирьох місцях та подивитися, що краще піде, і водночас посилювати якийсь один напрямок", — припустив Ягун.

На його думку, перший напрямок — з Білорусі. Найімовірніше, у районі кордону з Волинською та Рівненською областями.

Другий — на північному сході України, між Сумами і Харковом. Експерт припускає, що росіяни захочуть спробувати відокремити Харків і таким чином захопити не лише місто, а й усю область.

Третій напрямок — наступ на Луганщині.

"Там буде набагато складніше, тому що там наше гарне угрупування стоїть, і у нас є просування… Це може бути просто контратака, контрнаступ із зупинкою нашого наступу та переходу у контрнаступ", — припустив генерал-майор запасу СБУ.

Четвертий напрямок — південь.

За словами Ягуна, росіяни створили певне угруповання військ для того, щоб, можливо, наступати у бік Запоріжжя.

Проте він нагадав, що росіяни не відмовилися від свого наміру відрізати Україну від Чорного моря, тому їх цікавлять і Херсон, і Миколаїв, і Одеса.

"Якщо ми точно вгадаємо напрямок головного удару, якщо ми будемо готові вистояти під таким ударом і зможемо переламати ситуацію на свою користь, то весняний наступ (ЗСУ. – Ред.), можливо, буде успішним. Ми можемо використовувати тоді якийсь інший напрямок, на якому росіяни не були готові, й там у них менше військ, або перейти в контрнаступ на напрямку їхнього головного удару", — припустив Ягун.

Новий наступ РФ: що відомо

Раніше президент Володимир Зеленський попередив, що окупанти можуть кинути все, що мають для спроби нового наступу.

На думку військового експерта Олександра Мусієнка, зараз РФ формує резерви, щоб проводити наступ на певних напрямках десь на початку весни. За словами Мусієнка, Росія може готувати одночасний наступ у декількох напрямках. Зокрема – зі сходу та півночі України.

Екскомандир полку "Азов" Максим Жорін попереджав, що 2023 року росіяни можуть піти в новий наступ і розглядають для цього три сценарії.

Військовий експерт Павло Нарожний звернув увагу, що росіяни можуть атакувати Сумську область.

За словами військового експерта Олега Жданова, найбільш вірогідно, що росіяни продовжать кидати всі сили для захоплення Донецької області.

Президент військово-цивільної спілки "Бойове Братерство України" Павло Жебрівський звернув увагу на активність російської армії у Білорусі.

Читайте також:

  • Новини України
  • Війна в Україні
  • Новини України: відео

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
loader