/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Ffc5c0fe0d05de83c32bc2f67990f39be.jpg)
Як збити яйця з цукром до ідеальної маси: тонкощі, про які має знати кожна господиня
Курячі яйця дуже широко використовуються в кулінарії, зокрема їх збивають для приготування різних страв і випічки. Але не всі знайомі з цим процесом так, щоб він пройшов швидко, а маса була пишною та ідеальною.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧасто рецепти вимагають збивати яєчний білок окремо від жовтка. Наприклад, відомий усім десерт безе готується саме з них. Пишну масу можна одержати за допомогою декількох секретів.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F019507e849d6296aac78266f3651995a.jpg)
Свіжі яйця збиваються гірше за ті, що пролежали в холодильнику пару днів. Щоб відокремити жовтки від білків, використовуйте три миски, в одну безпосередньо збивайте масу.
Також господиням слід знати, що цукор розчинити у жовтку важче, тому ідеально підійде цукрова пудра. Перевірити консистенцію на однорідність можна, якщо провести по масі пальцями.
У жодному разі не збивайте жовтки в алюмінієвому посуді, тому що через цей метал вони потемніють. Найлегше досягти пишної маси можна за допомогою блендера, але й вилка підійде.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F6c5943bb28f76614bd3c2828d1be368c.jpg)
Водяна баня
Мало хто знає про те, що на водяній бані легше збити яйця і розчинити цукор завдяки теплу. Налийте в каструлю води, нагрійте до температури 90-95 градусів і помістіть миску, щоб вона ледве торкалася води. Виливайте жовтки, цукор та збивайте протягом кількох хвилин до пишної маси.
Нагадаємо, жодної хімії і мінімум зусиль: як за лічені хвилини відмити навіть найзапущенішу мікрохвильовку
Раніше ми писали про те, що робимо заготовки, господині: що можна заморозити у формах для льоду, крім води

