Яндекс, 1C, ВК та Рамблер потрапили під санкції України
Яндекс, 1C, ВК та Рамблер потрапили під санкції України

Яндекс, 1C, ВК та Рамблер потрапили під санкції України

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2023 року “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Під санкції потрапили сотні фізичних та юридичних осіб країни-агресора російської федерації у тому числі багато IT-компаній.

Серед них “Яндекс”, “Компанія ВК”, “Рамблер” , “1С акціонерне товариство” , ТОВ “Сибірська інтернет компанія”, ТОВ “Газпромнафта-цифрові рішення”, “Софтлайн трейд”, “Ікс-Холдинг”, “Ред софт” та інші.

Санкції накладені на 10 років.

Зокрема до таких компаній застосовуються наступні обмеження:.

1) блокування активів – тимчасове позбавлення права користуватися та розпоряджатися активами, що належать фізичній або юридичній особі, а також активами, щодо яких така особа може прямо чи опосередковано (через інших фізичних або юридичних осіб) вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними;.

2) блокування відповідних сайтів та інтернет-адрес цих компаній та їх серсвісів на території України.

3) обмеження торговельних операцій (повне припинення);.

4) припинення дії торговельних угод, спільних проектів та промислових програм у певних сферах, зокрема у сфері безпеки та оборони;.

5) заборона передання технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності.

6) анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, одержання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності тощо.

Кабінету Міністрів України разом зі Службою безпеки України та Національним банком України доручається забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), передбачених цим Указом.

Український воїн з позивним “Хижак” прокачує тактичні навички в PUBG.

Наша українська «Мрія» стала доступна у Microsoft Flight Simulator.

Мінцифри закликає бойкотувати Atomic Heart і вимагає заборони гри – чому це важливо?.

Мобільна гра шпигувала для російських агресорів і терористів.

Українське IT зросло на 13% та спрямувало півмільярда доларів на ЗСУ.

Джерело матеріала
loader
loader