Резніков пояснив, чому Ізраїль не допомагає Україні зброєю
Резніков пояснив, чому Ізраїль не допомагає Україні зброєю

Резніков пояснив, чому Ізраїль не допомагає Україні зброєю

Міністр оборони України Олексій Резніков пояснив, чому Ізраїль не допомагає Україні наданням зброї. Про це він повідомив в ефірі інформаційного марафону.

"Політики ухвалюють рішення, виходячи з ситуації всередині. Проросійського населення в Ізраїлі достатньо. І відповідно, їх партії відтанцьовують ці речі. Тому вони знаходять будь-які причини пояснити, що відкрита допомога Україні означатиме руйнування балансу всередині країни і наражатиме на ризики", - сказав Резніков.

Міністр наголосив, що Ізраїль поки що залишається країною, де треба проводити агітацію і дискусію.

Допомога від Ізраїлю - деталі

Україна чекає рішення Ізраїлю про надання допомоги у захисті неба. Зокрема, Україна передала уряду Ізраїлю список оборонних потреб.

24 жовтня 2022 року президент Володимир Зеленський закликав Ізраїль допомогти Україні і визначитися: він з демократичним світом або закриває очі на російський терор. Глава держави констатував, що, на жаль, Україна не має свого "Залізного купола", щоб убезпечити небо, тому Росія і сподівається терором у повітрі компенсувати програші на землі.

Водночас 12 лютого посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський висловив думку, що система протиповітряної оборони "Залізний купол" не підходить для України.

У теперішній час українська та ізраїльська сторони ведуть діалог про адаптацію в Україні системи раннього оповіщення про повітряну тривогу.

Джерело матеріала
loader
loader