Зеленський розповів, як дізнався про витік секретних розвідданих США
Зеленський розповів, як дізнався про витік секретних розвідданих США

Зеленський розповів, як дізнався про витік секретних розвідданих США

Президент України Володимир Зеленський не знав про витік секретних документів американської розвідки до тих пір, поки не прочитав про це у ЗМІ. Про це український лідер розповів в інтерв'ю The Washington Post.

- Я не отримував інформацію ні від Білого дому, ні від Пентагону заздалегідь. У нас не було такої інформації. Це безумовно погана історія, - наголосив Зеленський.

За його словами, витік був невигідний для України, а також для репутації Білого Дому та Сполучених Штатів Америки. В той же час, відповідаючи на запитання, чи не призвело це до ослаблення довіри між країнами, Зеленський сказав, що не може «ризикувати нашою державою». А також що демонстрація особистих почуттів не варта потенційної шкоди підтримці США.

- Там, де я можу говорити відверто, я це роблю. Але є високі ризики. Якби це була моя війна проти Путіна, і нас було двоє на полі бою, я б сказав усім, що я про них думаю. Але тут історія трохи інша. Ми всі несемо відповідальність, - пояснив Зеленський. 

Витік секретних даних стався у квітні поточного року. В соціальних мережах оприлюднили американські секретні файли, які стосувалися війни в Україні, а також містили оцінки іноземних розвідок по ряду інших країн. 

 

Теги за темою
Володимир Зеленський Пентагон
Джерело матеріала
loader