/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F8368c75e7dd7d9a61037aef5dc981680.png)
Пиріг "Равлик" з вишнями та сиром: з якого тіста приготувати, щоб випічка не кришилась
Тісто філо, як і листкове, є основою для приготування різноманітних пирогів, пиріжків, десерті та навіть закусок. Один із варіантів – солодкий пиріг "Равлик", який можна зробити з будь-якою начинкою: сиром, яблуками, маком чи вишнею. Варто відзначити, що випічка чудово тримає форму та не кришиться.
Фудблогерка Тетяна Шеремет (tania_sheremet_) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом пирога "Равлик" з сиром та вишнями з тіста філо.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F745a368c681dda5889da2c03b19138f4.png)
Інгредієнти:
- тісто філо – 400 г
- кисломолочний сир – 5-9% – 500 г
- сметана 20% – 3 ст. л.
- цукор – 80 г
- вишні консервовані у власному соку
- масло вершкове – 100-120 г
Спосіб приготування:
1. Для приготування начинки потрібно додати до сиру цукор та сметану. Збити все блендером до однорідності. Вишні окремо відкинути на друшляк, щоб стік зайвий сік.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F93d44fb15e1a58bd5ee620d003fec9e9.png)
2. Заздалегідь розморозити тісто філо. Взяти один лист тіста, змастити його розтопленим вершковим маслом та накрити другим листом тіста.
3. Далі викласти частину сирної начинки та вишні. Загорнути спочатку все у рулетик, а рулетик – у вигляді так званого равлика. Повторити такі ж дії з рештою тіста та викласти всі рулетики у круглу форму.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff49e772ae0f9beca4ffda751a34684f4.png)
4. Сформований пиріг змастити вершковим маслом, що залишилося.
5. Випікати у духовці за температури 180 градусів 35-40 хвилин.
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Вівсяний пиріг без борошна, цукру та олії
- Яблучний пиріг на кефірі з манкою
- Пиріг з ревеню

