Байден зустрінеться з президентом Бразилії та прем'єром Індії: говоритимуть про війну в Україні
Байден зустрінеться з президентом Бразилії та прем'єром Індії: говоритимуть про війну в Україні

Байден зустрінеться з президентом Бразилії та прем'єром Індії: говоритимуть про війну в Україні

Бразилія та Індія протягом багатьох років прагнули відігравати роль сполучної ланки між США, РФ та Китаєм.

Американський президент Джо Байден планує цими вихідними обговорити з бразильським колегою Луїсом Інасіу Лулою да Сілвою та прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді війну в Україні.

Про це заявив радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє Reuters.

Радник очільника Білого дому у спілкуванні з журналістами відповів на запитання, чи Байден закликатиме цих політиків посилити свій підхід до Китаю та Російської Федерації. За словами Саллівана, Байден "шукав би можливість поговорити з ними обома про конструктивну роль, яку кожна країна може зіграти в підтримці основного та найголовнішого елементу будь-якого результату - суверенітету та територіальної цілісності, які є священними в Хартії Об'єднаних Націй".

Слід зауважити, що Бразилія та Індія протягом багатьох років прагнули відігравати роль сполучної ланки між США, РФ та Китаєм. І Бразиліа, і Нью-Делі країни підтримували економічні та політичні відносини з Москвою після її повномасштабного вторгнення до України в лютому 2022-го. Таким чином країни перешкоджали спробам Заходу ізолювати країну-агресорку.

До слова, президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва та прем'єр Індії Нарендру Моді  присутні на саміті G7 у Хіросімі в Японії на запрошення Токіо. 

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський на саміті "Великої сімки" в Японіїзустрінеться з президентом США Джо Байденом. Очікується, що Зеленський прибуде до Хіросіми сьогодні в другій половині дня за місцевим часом (близько опівдня за Києвом).

  • Португалія приєдналась до "коаліції винищувачів" для України
  • G7 тішить рішеннями - і це ще до приїзду Зеленського: лідери країн наввипередки погрожують Путіну
  • ЄС закликає Китай “тиснути на Росію, щоб вона припинила військову агресію”
Джерело матеріала
loader
loader