/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F46356bad86d5e9f8c7adf2d7f4593168.jpg)
В чому не можна маринувати курку: м'ясо буде сухим
Ніжне куряче м'ясо дуже просто зіпсувати. Страва вийде несмачною, якщо ви оберете для неї неправильний маринад. І дуже часто вся справа лише в одному простому інгредієнті.
Редакція FoodOboz розповість, в чому не можна маринувати курку, щоб м'ясо вийшло м'яким та соковитим. Також поділиться декількома секретами з приготування.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F24a952389484ddeac761c6baa9fa5bd4.jpg)
Не варто маринувати курку в майонезі. Цей продукт робить ніжне м'ясо дуже жорстким. Все через те. що в складі такого продукту є оцет. Він дає курці ще й гіркуватий присмак.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F724f3f82f06fba1a47b6ae05e22d9d10.jpg)
Також, не можна додавати сіль у сам маринад. Спеція забирає увесь сік із м'яса, тому воно буде сухим. Найкраще посолити продукт за 10 хвилин до приготування.
Рекомендації з приготування соковитої курки
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F6ed2c1b1e6f7d7dd138090292ea02140.jpg)
Якщо ви маринуєте курку довше 2 годин – зберігайте її у холодильнику.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F09e9af9f50b06171c863d7f4f1ee0339.jpg)
Для маринування найкраще підходить рослинна олія, адже вона вдало поєднується зі спеціями.
Якщо ви маринуєте цілу курку – їй потрібно 10 − 12 годин. Стегна і гомілки – 4 години. Для грудки і крилець достатньо години.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fe3f03fa4795ae3b490a3384b1d6c49dd.jpg)
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Тушкована курка з квасолею
- Тушкована курка з яблуками та цибулею
- Курка в рукаві з родзинками

