В чому не можна маринувати курку: м'ясо буде сухим
В чому не можна маринувати курку: м'ясо буде сухим

В чому не можна маринувати курку: м'ясо буде сухим

Ніжне куряче м'ясо дуже просто зіпсувати. Страва вийде несмачною, якщо ви оберете для неї неправильний маринад. І дуже часто вся справа лише в одному простому інгредієнті.

Редакція FoodOboz розповість, в чому не можна маринувати курку, щоб м'ясо вийшло м'яким та соковитим. Також поділиться декількома секретами з приготування. 

Не варто маринувати курку в майонезі. Цей продукт робить ніжне м'ясо дуже жорстким. Все через те. що в складі такого продукту є оцет. Він дає курці ще й гіркуватий присмак. 

Також, не можна додавати сіль у сам маринад. Спеція забирає увесь сік із м'яса, тому воно буде сухим. Найкраще посолити продукт за 10 хвилин до приготування. 

Рекомендації з приготування соковитої курки

Якщо ви маринуєте курку довше 2 годин – зберігайте її у холодильнику. 

Для маринування найкраще підходить рослинна олія, адже вона вдало поєднується зі спеціями. 

Якщо ви маринуєте цілу курку – їй потрібно 10 − 12 годин. Стегна і гомілки – 4 години. Для грудки і крилець достатньо години. 

Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Тушкована курка з квасолею 
  • Тушкована курка з яблуками та цибулею 
  • Курка в рукаві з родзинками 
Источник материала
Поделиться сюжетом