/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff292c1e15b93299411d7b0a09bd2e152.jpg)
Домашня медовуха: розповідаємо, як правильно приготувати смачний, міцний напій
Медовуха – смачний, міцний напій, який готується дуже просто з найбанальніших інгредієнтів – мед, хміль, вода та обов'язково дріжджі. Найважливіше при приготуванні напою – настоювати його не менше 2-3 тижнів.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F62e9d2f209ff97909c2025b4847ebd22.jpg)
Редакція FoodOboz ділиться рецептом смачної домашньої медовухи, яку ви з легкістю зможете приготувати в домашніх умовах.
Порада: для пікантного смаку в напій можна додати корицю та цукор.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fc52ea2c167c4462287c5511c10ed4f67.jpg)
Інгредієнти:
- вода – 3,5 л
- мед – 460 г
- дріжджі – 20 г
- хміль – 10 г
Спосіб приготування:
1. У каструлю покладіть мед, додайте воду, перемішайте.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Faad465c911e2d73d9d2d83026d841d76.png)
2. Далі додайте туди хміль та варіть на маленькому вогні 2 години, періодично помішуючи. Після цього охолодіть повністю і процідіть через марлю. Перелийте рідину у скляний посуд.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F5cf26a6aa310f81e03139c36ee05b89f.png)
3. Додайте дріжджі, розмішайте дерев'яною ложкою. Накрийте спеціальною кришкою або гумовою рукавичкою і залишити "бродити" у темному прохолодному місці 2-3 тижні. Після цього знову ретельно процідіть через марлю і розлийте в порційні пляшки з пробками, можна додати цукор за смаком.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fe49e4bffced6eee0d182b34639459982.png)
Варто відзначити, що напій можна настоювати і довше, то він буде ще міцнішим.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F91adae8f2e50523db28f12dad14dddfa.jpg)
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Настоянка на яблуках із медом
- Грушева настоянка з родзинками
- Зливова настойка

