Посередництво Китаю у війні Росії проти України: Резніков назвав умову, за якою це може статися
Посередництво Китаю у війні Росії проти України: Резніков назвав умову, за якою це може статися

Посередництво Китаю у війні Росії проти України: Резніков назвав умову, за якою це може статися

Резніков додав, що лише тоді Київ вважатиме Китай "ефективним перемовником". Крім цього, він додав, не почув від китайської сторони жодної заяви щодо тиску на Росію віддати назад окуповані території.

Резніков різко відповів щодо посередництва Китаю у війні

Український очільник Міноборони зазначив, що він хоче бачити докази того, що Росія готова жити в мирному співіснуванні з Україною. Тому, якщо Китай зацікавлений у посередництві, він має змусити російську армію вивести свої збройні сили з території України.

Якщо ні, вибачте, з якої (причини – 24 Канал) ми будемо сидіти й витрачати час?
– наголосив Резніков.

Також Резніков зазначив, що на безпековому форумі в Сингапурі він зустрівся зі своїм китайським колегою Лі Шанфу. Міністр зауважив, що кроки Китаю щодо переконання Росії зупинити війну йому поки невідомі.

"Я вважаю, що Китай став старшим братом, а Росія – молодшим. Старший брат може переконати молодшого брата припинити цю кровопролитну війну", – сказав він.

Попри це, він додав, що це є "більше надією, аніж вірою".

Які дії робив Китай для врегулювання війни Росії проти України

  • Після розмови Володимира Зеленського з Сі Цзіньпіном наприкінці квітня 2023 року, Китай призначив свого спецпредставника Лі Хуея. Він відвідав Україну, Польщу, Францію, Німеччину та Росію.
  • Китайський представник у Польщі заявляв, що ескалація і затягування "української кризи" не на користь нікому. Він також сподівається, що війна "стихне якнайшвидше і можна буде відновити мирні переговори".
  • Згодом міністр оборони України Олексій Резніков зустрівся на безпековому форумі в Сингапурі з очільником Міноборони Китаю Лі Шанфу. Політики обговорили врегулювання війни Росії проти України.
  • Резніков також розповів, що Китай запропонував Україні спробувати припинити війну з Росією, використавши "всі засоби". Також Пекін пообіцяв розширити військові зв'язки з Києвом.
Теги за темою
Китай
Джерело матеріала
loader
loader