/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F114743ab76294a19decde58071e7c009.jpg)
Чим змастити пиріжки та булочки, якщо немає яєць: топ-4 варіанти
Таку випічку, як булочки та пиріжки, традиційно змащують яйцем перед випіканням, щоб вони були золотисті, рум’яні та апетитні. Але якщо раптом яєць не знайшлось під рукою – існує альтернатива.
Редакція FoodOboz зібрала інформацію та розповість, чим змастити пиріжки та булочки, окрім яєць.
Солодка вода
І ні, купувати солодку воду в магазині не доведеться. Достатньо просто розвести цукор у воді. Отриманою рідиною потрібно змастити випічку після того, як дістанете її з духовки.
Рослинна олія або вершкове масло
Рослинною олією чи розтопленим вершковим маслом потрібно змастити випічку перед випіканням. Ці інгредієнти зроблять ваші вроби дуже рум’яними.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F7461f089c4a25ed9e82ea9a9a9bdfd83.jpg)
Міцний чай
Для цього потрібно заварить чорний, міцний і обов’язково солодкий чай. Отриманою рідино варто змастити випічку перед випіканням. В результаті вона буде блискучою та золотистою.
Сметана
Тут все так само, як у попередньому випадку: сметана робить випічку особливо блискучою та гладкою. Змастити нею вироби потрібно перед випіканням.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fb21a48135943ca27886599a8217cd4ea.jpg)
Раніше OBOZREVATEL повідомляв, як приготувати пиріжки з вишнями в духовці, щоб тісто було як пух.

