Чим змастити пиріжки та булочки, якщо немає яєць: топ-4 варіанти
Чим змастити пиріжки та булочки, якщо немає яєць: топ-4 варіанти

Чим змастити пиріжки та булочки, якщо немає яєць: топ-4 варіанти

Таку випічку, як булочки та пиріжки, традиційно змащують яйцем перед випіканням, щоб вони були золотисті, рум’яні та апетитні. Але якщо раптом яєць не знайшлось під рукою – існує альтернатива.

Редакція FoodOboz зібрала інформацію та розповість, чим змастити пиріжки та булочки, окрім яєць.

Солодка вода

І ні, купувати солодку воду в магазині не доведеться. Достатньо просто розвести цукор у воді. Отриманою рідиною потрібно змастити випічку після того, як дістанете її з духовки.

Рослинна олія або вершкове масло

Рослинною олією чи розтопленим вершковим маслом потрібно змастити випічку перед випіканням. Ці інгредієнти зроблять ваші вроби дуже рум’яними.

Чим змастити булочки після випікання

Міцний чай

Для цього потрібно заварить чорний, міцний і обов’язково солодкий чай. Отриманою рідино варто змастити випічку перед випіканням. В результаті вона буде блискучою та золотистою.

Сметана

Тут все так само, як у попередньому випадку: сметана робить випічку особливо блискучою та гладкою. Змастити нею вироби потрібно перед випіканням.

Домашні булочки в духовці

Раніше OBOZREVATEL повідомляв, як приготувати пиріжки з вишнями в духовці, щоб тісто було як пух.

Джерело матеріала
loader
loader