Рада відправила у відставку скандального міністра культури
Рада відправила у відставку скандального міністра культури

Рада відправила у відставку скандального міністра культури

У четвер на сесійному  засіданні Верховна Рада підтримала відставку з посади міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. Про це повідомив у телеграм-каналі нардеп «Голосу» Ярослав Железняк

За його словами, проголосував  «ЗА» - 321  народний обранець.

«Питання призначення нового міністра сьогодні не стоїть у порядку денному і скоріш за все не буде на цьому тижні», - йдеться у повідомленні. 

Додамо, що напередодні Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні запропонував Прем’єр-міністру Денису Шмигалю знайти позабюджетні кошти на актуальні культурні проєкти та розглянути заміну міністра культури й інформаційної політики.

Очільник Міністерства культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що подав заяву про відставку «через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни».

Скандал із міністром розгорівся через багатомільйонне фінансування державою кіноіндустрії, яке українці вважають недоцільним в умовах боротьби з повномасштабним вторгненням Росії.

Також, Ткаченка критикували за рішення витратити під час війни понад 500 мільйонів гривень на завершення будівництва Національного музею Голодомору-геноциду українського народу. 

Рада відправила у відставку скандального міністра культури - Фото 1
Джерело матеріала
loader
loader