Дешевим зерном РФ хоче створити нові залежності – Боррель
Дешевим зерном РФ хоче створити нові залежності – Боррель

Дешевим зерном РФ хоче створити нові залежності – Боррель

Високий представник Євросоюзу із зовнішньої політики і безпеки Жозеп Боррель попередив, що Росія пропонує дешеве зерно, щоб створити нові залежності.

Про це повідомляє Reuters.

Боррель закликав країни, що розвиваються, і G20 виступити “чітким і єдиним голосом”, щоб змусити Москву повернутися до зернової угоди, яка забезпечувала безпечний експорт українського продовольства через Чорне море, і припинити напад на сільськогосподарську інфраструктуру України.

– У той час, як світ стикається з перебоями у поставках та зростанням цін, Росія звертається до вразливих країн з двосторонніми пропозиціями поставок зерна за зниженими цінами, роблячи вигляд, що вирішує проблему, яку сама ж і створила, – сказав він.

Представник ЄС наголосив, що дії РФ – це “цинічна політика свідомого використання продовольства як зброї для створення нових залежностей шляхом посилення економічної вразливості та глобальної продовольчої небезпеки”.

17 липня, у день завершення дії зернової угоди, секретар російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що . За його словами, РФ нібито “негайно” повернеться до зернової угоди після того, як “її умови буде виконано”.

Згодом російський диктатор Володимир Путін пообіцяв передати безкоштовно найближчими місяцями по 25-50 тис. тонн зерна шістьом африканським країнам. Серед них – Буркіна-Фасо, Зімбабве, Малі, Сомалі, ЦАР і Еритрея.

Теги за темою
Росія Євросоюз
Джерело матеріала
loader
loader