Як прибрати гіркоту з баклажанів: 3 найпростіші та дієві способи
Баклажани дуже часто при приготуванні виходять гіркими, але цього можна дуже просто уникнути. Найпростіший продукт, який одразу допоможе прибрати гіркоту з баклажанів – сіль.
Редакція FoodOboz ділиться 3 найефективнішими способами позбутися гіркоти в баклажанах, які ви з легкістю зможете повторити вдома.
Сіль
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fb0864aebb93836f9f59d35c972624d2f.jpg)
Це найпопулярніший і найдієвіший спосіб, завдяки якому ви дуже швидко і просто видалите гіркоту з баклажанів. Вам потрібно нарізати баклажани, щедро посипати сіллю, залишити на 30 хвилин і після добре помийте водою і висушіть.
Окріп
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff36b0970fd155e9ff74f4df1d0577b67.png)
Поріжте баклажани, викладіть у миску, залийте окропом і залиште на 5-10 хвилин. Після цього злийте воду і можна використовувати овочі для приготування страв.
Морозилка
Помийте та висушіть овочі, поріжте кубиком або слайсами. Викладіть на дошку чи просто на блюдо, поставте в морозилку на 30-60 хвилин. Після цього баклажани не гірчатимуть при приготуванні.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F9742f3dc5d1993c8c822d7d98aa7f5b0.png)
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані баклажани з гострим перцем
- Баклажани квашені
- Фаршировані квашені баклажани

