Все змішали – і в духовку: рецепт ароматного та вологого яблучного кексу
Все змішали – і в духовку: рецепт ароматного та вологого яблучного кексу

Все змішали – і в духовку: рецепт ароматного та вологого яблучного кексу

З яблук можна готувати не лише популярну шарлотку. Фрукти стануть основою для ароматного кексу. Він виходить дуже ніжним та вологим завдяки великій кількості начинки, а також дуже ароматним завдяки прянощам.

Фудблогер Едуард Насиров (my_happyfood) на своїй сторінці в Instagram поділився рецептом ароматного та ніжного кексу з яблуками.

Рецепт кексу з яблуками

Інгредієнти:

  • цукор – 100 г
  • кориця – 2 ч. л.
  • яблука – 3-4 шт.
  • борошно – 180 г
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • імбир – 1/2 ч. л.
  • мускатний горіх – 1/2 ч. л.
  • яйця – 2 шт.
  • молоко – 180 мл
  • масло вершкове – 120 г
  • ванільний екстракт – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

1. Для початку почистити й порізати яблука кубиками. Змішати їх із корицею та 2 ч. л. цукру.

2. Для приготування тіста потрібно змішати яйця з цукром до світлої маси.

Яблучний кекс

3. Додати розтоплене масло, спеції, молоко та просіяне борошно з розпушувачем. Перемішати до однорідності.

4. 2/3 частини яблук додати у тісто. Перемішати.

5. Форму застелити пергаментом, викласти на дно яблука, що залишилися. Зверху вилити тісто.

Кекс з яблуками на молоці

6. Випікати за температури 180 градусів 30-35 хвилин. У готовому вигляді охолодити випічку, потім перевернути та викласти на тарілку, присипати цукровою пудрою. Смачного!

Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Гарбузово-яблучні кекси
  • Кекси з ягодами
  • Шоколадні кекси з какао
Джерело матеріала
loader