З яблук можна готувати не лише популярну шарлотку. Фрукти стануть основою для ароматного кексу. Він виходить дуже ніжним та вологим завдяки великій кількості начинки, а також дуже ароматним завдяки прянощам.
Фудблогер Едуард Насиров (my_happyfood) на своїй сторінці в Instagram поділився рецептом ароматного та ніжного кексу з яблуками.
Інгредієнти:
- цукор – 100 г
- кориця – 2 ч. л.
- яблука – 3-4 шт.
- борошно – 180 г
- розпушувач – 1 ч. л.
- імбир – 1/2 ч. л.
- мускатний горіх – 1/2 ч. л.
- яйця – 2 шт.
- молоко – 180 мл
- масло вершкове – 120 г
- ванільний екстракт – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
1. Для початку почистити й порізати яблука кубиками. Змішати їх із корицею та 2 ч. л. цукру.
2. Для приготування тіста потрібно змішати яйця з цукром до світлої маси.
3. Додати розтоплене масло, спеції, молоко та просіяне борошно з розпушувачем. Перемішати до однорідності.
4. 2/3 частини яблук додати у тісто. Перемішати.
5. Форму застелити пергаментом, викласти на дно яблука, що залишилися. Зверху вилити тісто.
6. Випікати за температури 180 градусів 30-35 хвилин. У готовому вигляді охолодити випічку, потім перевернути та викласти на тарілку, присипати цукровою пудрою. Смачного!
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Гарбузово-яблучні кекси
- Кекси з ягодами
- Шоколадні кекси з какао