Смакота по-польськи: від такого десерту всі прийдуть у захват
Смакота по-польськи: від такого десерту всі прийдуть у захват

Смакота по-польськи: від такого десерту всі прийдуть у захват

Хрустіть із задоволенням!

Якщо ви ласун зі стажем, вас мало чим можна здивувати. Але любителів кримського хмизу ми постараємося здивувати новим рецептом.

Shuba розповідає, як люблять готувати хмиз у Польщі. Сусіди називають їх фаворки й походить це слово від спотвореного французького слова faveurs — "стрічка". Воно відноситься до форми виробу, що нагадує стрічки, якими прикрашали себе жінки епохи Середньовіччя. Спробуйте приготувати — і печиво вийде хрустким, легким та ніжним.

Як приготувати фаворки — хмиз по-польськи

Інгредієнти на 6 порцій:

  • борошно пшеничне — 400 г;
  • масло вершкове 73% — 50 г;
  • жовтки курячі — 4 шт.;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • сметана 15% — 100 г;
  • розпушувач — 10 г;
  • цукор ванільний — 10 г;
  • оцет — 1 ст. л.;
  • олія соняшникова — 1 л;
  • цукрова пудра — 40 г.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішайте борошно, олію, перетріть. В отриману масу збийте яйце, жовтки та цукор, з’єднайте з борошном та олією. Додайте сметану, ванільний цукор, оцет і замісіть м’яке тісто. Залишіть "відпочити" на 45 хвилин.
  2. Через вказаний час на посипаній мукою поверхні розкотіть тісто в тонкий пласт, наріжте смужками розміром 10×2 см. Усередині кожної смужки зробіть невеликі розрізи та протягніть через отвір одну зі сторін.
  3. У сковороді розігрійте олію і смажте фаворки до золотистого кольору з обох боків. Готове печиво викладете на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Посипте фаворки цукровою пудрою та подавайте до столу.

Рекомендуємо приготувати польський пиріг у банку за рецептом "Телеграфа". Смачного!

Теги за темою
Польша
Джерело матеріала
loader
loader