Хрустіть із задоволенням!
Якщо ви ласун зі стажем, вас мало чим можна здивувати. Але любителів кримського хмизу ми постараємося здивувати новим рецептом.
Shuba розповідає, як люблять готувати хмиз у Польщі. Сусіди називають їх фаворки й походить це слово від спотвореного французького слова faveurs — "стрічка". Воно відноситься до форми виробу, що нагадує стрічки, якими прикрашали себе жінки епохи Середньовіччя. Спробуйте приготувати — і печиво вийде хрустким, легким та ніжним.
Як приготувати фаворки — хмиз по-польськи
Інгредієнти на 6 порцій:
- борошно пшеничне — 400 г;
- масло вершкове 73% — 50 г;
- жовтки курячі — 4 шт.;
- яйця курячі — 1 шт.;
- сметана 15% — 100 г;
- розпушувач — 10 г;
- цукор ванільний — 10 г;
- оцет — 1 ст. л.;
- олія соняшникова — 1 л;
- цукрова пудра — 40 г.
Спосіб приготування:
- У мисці змішайте борошно, олію, перетріть. В отриману масу збийте яйце, жовтки та цукор, з’єднайте з борошном та олією. Додайте сметану, ванільний цукор, оцет і замісіть м’яке тісто. Залишіть "відпочити" на 45 хвилин.
- Через вказаний час на посипаній мукою поверхні розкотіть тісто в тонкий пласт, наріжте смужками розміром 10×2 см. Усередині кожної смужки зробіть невеликі розрізи та протягніть через отвір одну зі сторін.
- У сковороді розігрійте олію і смажте фаворки до золотистого кольору з обох боків. Готове печиво викладете на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Посипте фаворки цукровою пудрою та подавайте до столу.
Рекомендуємо приготувати польський пиріг у банку за рецептом "Телеграфа". Смачного!