/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F78d4a380869f5cd01044cd4fb02023d6.jpg)
Як заморозити гарбуз, щоб він був корисним та смачним: три способи
Свіжий гарбуз– це основа для багатьох смачних та корисних страв: пюре, супів, салатів та навіть випічки. Окрім цього, овоч можна зберегти на зиму, що в подальшому його використовувати для приготування, а саме заморозити.
В одному з блогів про дитяче меню та прикорм (prikorm_kids_menu) в Instagram було опубліковано три способи заморозки гарбуза на зиму.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F620f2042f392c8c0881868124929d2c7.png)
Натертий
Для цього потрібно свіжий гарбуз помити та почистити від шкірки. Далі – натерти овоч на великій тертці. Наостанок пофасувати подрібнений гарбуз у зіп-пакети та покласти у морозильну камеру.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F64ff777010abcfefa4ad9e738de31c6d.png)
Порізаний
Для цього потрібно свіжий гарбуз помити та почистити від шкірки. Далі – порізати у вигляді середніх кубиків, розкласти їх в один шар на дошку та заморозити у морозилці. Після цього дістати морожені шматочки овоча та пофасувати їх у зіп-пакети.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F9d80a429ed3cfecbae52e6d67e93204c.png)
У вигляді пюре
Для початку потрібно свіжий гарбуз помити, очистити від шкірки та порізати довільними шматками. Викласти овоч на деко та запекти у духовці до готовності. Запечений гарбуз слід розім'яти до стану пюре та пофасувати у тару для зберігання льоду.
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Салат із сирим гарбузом
- Салат з гарбузом і авокадо
- Компот із гарбуза з лимоном

