Просто, швидко та економно: Хіменес-Браво з "Мастер Шеф" дав рецепт м'якого хліба без дріжджів
Просто, швидко та економно: Хіменес-Браво з "Мастер Шеф" дав рецепт м'якого хліба без дріжджів

Просто, швидко та економно: Хіменес-Браво з "Мастер Шеф" дав рецепт м'якого хліба без дріжджів

На своїй сторінці в Instagram Ектор Хіменес-Браво з "Мастер Шеф" поділився простим рецептом ірландського содового хліба, який не потребує використання дріжджів.

  • 340 г цільнозернового пшеничного борошна;
  • 115 г пшеничного борошна вищого гатунку;
  • 400 г так званого "buttermilk" (сироватка), хоча підійде будь-яке кисле середовище, таке як вино, оцет або розведена у воді лимонна кислота;
  • 1 ч. ложка соли;
  • 1,5 ч. ложки соди.

Процес приготування починається зі змішування всіх сухих інгредієнтів у мисці, потім додається кисле молоко і все добре перемішується, ділиться "Мастер Шеф" Хіменес-Браво. Клейке тісто, що вийшло, викладається на посипаний борошном килимок і трохи міситься. Це робиться не надто інтенсивно, щоб не зіпсувати тісто.

Ірландський содовий хліб зазвичай випікається у круглій формі, попередньо змащеній олією та посипаним борошном. Однак для випікання можна також використати деко, додає "Мастер Шеф" Хіменес-Браво.

"Мастер Шеф" Хіменес-Браво помічає, тісто розміщується у формі, робиться два надрізи у формі хреста і накривається кришкою. Потім форму ставлять у розігріту духовку за 220 градусів на 30 хвилин. Після цього кришку знімають та випікають ще 15 хвилин. Перед подачею хлібу потрібно дати охолонути.

Ектор Хіменес-Браво зазначає, що такий хліб не зберігається довго та його головне призначення – наситити.

Останні новини України:

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader