/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fe65b551fb6ce166d2af658daab5586a3.jpg)
Сливовий соус "Ткемалі" з часником і гострим перцем: оригінальний рецепт популярного соусу
"Ткемалі" – пікантний сливовий соус, який готують саме в осінній період. Він має кисло-солодкий смак і приємну пікантність. Буде чудовим доповненням до соковитого м'яса, риби та інших смачних закусок.
Ідея приготування пікантного соусу "Ткемалі" зі слив опублікована на сторінці фудблогерки Ольги Головіної (olha.holovina) в Instagram. Його можна законсервувати на зиму.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F378bd956d98afec673c3afc6d352cc5e.png)
ясаІнгредієнти:
- сливки – 2 кг
- часник – 6-7 головок
- карі – 16 г
- сіль – 2 ст.л. без гірки
- цукор – 9-12 ст.л. (залежить від того, наскільки солодкі сливи)
- червоний гострий перець – 2 середніх
Спосіб приготування:
1. Сливки миємо, відділяємо від кісточки.
2. Часник чистимо, а від перцю відрізаємо хвостики.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F2357f4676aebef33c6c36a5dffc61d25.jpg)
3. Все це перемелюємо на м’ясорубку.
4. Ставимо варитися на маленькому вогні.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F2acdbc1b13fc8e2e816e36a18b29e101.jpg)
5. Приблизно через 40 хвилин додаємо сіль, цукор та карі.
6. Варимо ще 20 хвилин і вимикаємо. Можна консервувати на зиму.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F616976ad3e0ea95228be47bb906d5d97.png)
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Гомбовці зі сливами в паніруванні
- Аджика зі слив і помідорів
- Кетчуп зі слив і помідорів
