Вперше в історії у Києві скликали зустріч міністрів закордонних справ ЄС
Вперше в історії у Києві скликали зустріч міністрів закордонних справ ЄС

Вперше в історії у Києві скликали зустріч міністрів закордонних справ ЄС

Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель оголосив про скликання неформальної зустрічі міністрів закордонних справ Євросоюзу у Києві.

В Україні відбудеться історична зустріч

Вперше в історії міністри закордонних справ ЄС зустрінуться поза межами Євросоюзу і відбудеться ця зустріч у Києві. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму твітері зазначив, що радий вітати колег з ЄС "на історичній зустрічі в Україні".

Вперше в історії поза нинішніми кордонами ЄС. Але також і в її майбутніх межах. Я вдячний Європейському Союзу та особисто Жозепу Боррелю за непохитну підтримку України,
– написав Кулеба.

Боррель зазначив, що ця зустріч вважається неформальною, зокрема через те, що вона відбудеться за межами ЄС.

Які теми міністри підійматимуть на зустрічі

Жозеп Боррель розповів, що зустріч буде політичними дебатами високого рівня, яка не має за мету досягнення конкретних висновків та рішень, проте стане певним "брейнштормом" для дипломатів щодо війни в Україні та подальшої підтримки від ЄС.

Зокрема на зустрічі вивчатимуть "формулу миру", яку запропонував президент Володимир Зеленський.

До слова, 30 вересня Боррель здивував українців тим, що приїхав з неоголошеним візитом в Одесу. Він зазначив, що це прекрасне історичне місто і воно повинно бути в заголовках новин завдяки своїй яскравій культурі та духу. Проте, на жаль, воно з'являється в новинах як часта мішень путінської війни. Він підкреслив, що ЄС підтримує стабілізацію об'єктів, які постраждали від російської агресії.

Теги за темою
Київ Євросоюз
Джерело матеріала
loader
loader