/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F2abfd28d42e20a87cc9a5a73dd5dc0f7.png)
Плацинда з корисним гарбузом: рецепт ситної страви на сковороді
Плацинда – це страва молдавської кухні, схожа на тонкий коржик з начинкою. Начинка може бути різною: сир, яблуко, ягоди, гриби, гарбуз, цибуля, кабачок.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F30ada867190e95dd68b67df4e292d6a5.jpg)
Кулінарка Світлана поділилася в Instagram рецептом смачної, корисної гарбузової плацинди на здобному тісті.
Інгредієнти:
- кефір – 500 мл
- сіль – 1 ч. л.
- цукор – 2 ст. л.
- сода гашена оцтом – 1 ч. л.
- борошно – 4-5 ст. л.
- олія – 2 ст. л.
Для начинки:
- гарбуз – 500 г
- цукор
Спосіб приготування:
1. Кефір змішайте з цукром, сіллю та олією, додайте гашену оцтом соду. Додайте борошно доти, поки тісто перестане прилипати до рук і розділіть його на 12 частин.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F8f61122928e06e0ef2e7274d557bc837.png)
2. Кожен корж розкотіть у тонкий корж. Зверху викладіть тертий гарбуз і посипте цукром, потім зберіть краї з протилежних сторін і защепіть по центру. Після зберіть краї, що залишилися, також защепіть по центру і трохи розкотіть.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fd2eefb569ec2ebc97b72d485206e3e9c.png)
3. Після перекладіть плацинду на розігріту сковороду, попередньо змащену олією. Після того, як вона підрум'янилася, переверніть її на інший бік і закрийте кришкою сковороду. Щоб за допомогою пари вона пропеклася всередині.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F6cd963b22d84ac00aeaf64605cdbc709.png)
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Лінива грузинська ачма
- Ачма з м'ясом
- Класична турецька ачма

