"Рокот крумплі" по-закарпатськи: як приготувати смачну запіканку з картоплі
"Рокот крумплі" по-закарпатськи: як приготувати смачну запіканку з картоплі

"Рокот крумплі" по-закарпатськи: як приготувати смачну запіканку з картоплі

"Рокот крумплі" – це традиційна закарпатська страва, яка являє собою запіканкуз картоплі. Особливість її полягає у тому, що для приготування використовується заливка зі сметани, яка робить запіканку дуже ніжною та ароматною.

В одному з кулінарних блогів (Так смачно) у Telegram був опублікований рецепт запіканки "Рокот крумплі" з картоплі.

Запіканка з картоплі по-закарпатськи

Інгредієнти:

  • картопля – 8-10 шт
  • яйця – 5 шт
  • цибуля – 3 шт
  • ковбаса рублена – 1 шт
  • паприка

Для заливки:

  • сметана – 300 г
  • вода – 200 мл
  • борошно – 1 ст. л.
  • сіль – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

1. Для початку потрібно відварити картоплю цілою до готовності, очистити від шкірки та порізати кружечками.

2. Також потрібно відварити яйця і також порізати кружечками.

Страви з картоплі

3. Порізати цибулю та ковбасу. Спочатку обсмажити цибулю до м’якості, додати паприку, перемішати і додати ковбасу. Смажити разом декілька хвилин.

4. Для заливки потрібно змішати сметану, воду, борошно та сіль.

5. Форму для запікання змастити олією. Викласти шар картоплі, цибулю, яйця та вилити заливку.

Що таке ''Рокот крумплі'' та як її приготувати

6. Запікати за температури 250 градусів 25 хвилин. Смачного!

Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Картопляні чіпси
  • Картопляний салат із соусом айолі
  • Хрусткі картопляні пончики
Джерело матеріала
loader
loader