/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F9fd040857d73330fac948cec3198aad4.jpg)
"Рокот крумплі" по-закарпатськи: як приготувати смачну запіканку з картоплі
"Рокот крумплі" – це традиційна закарпатська страва, яка являє собою запіканкуз картоплі. Особливість її полягає у тому, що для приготування використовується заливка зі сметани, яка робить запіканку дуже ніжною та ароматною.
В одному з кулінарних блогів (Так смачно) у Telegram був опублікований рецепт запіканки "Рокот крумплі" з картоплі.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F2c0b38abb3ef584ef044d01016bf199c.png)
Інгредієнти:
- картопля – 8-10 шт
- яйця – 5 шт
- цибуля – 3 шт
- ковбаса рублена – 1 шт
- паприка
Для заливки:
- сметана – 300 г
- вода – 200 мл
- борошно – 1 ст. л.
- сіль – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
1. Для початку потрібно відварити картоплю цілою до готовності, очистити від шкірки та порізати кружечками.
2. Також потрібно відварити яйця і також порізати кружечками.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F3e8ef21df28f4cc85a502211a19489b2.png)
3. Порізати цибулю та ковбасу. Спочатку обсмажити цибулю до м’якості, додати паприку, перемішати і додати ковбасу. Смажити разом декілька хвилин.
4. Для заливки потрібно змішати сметану, воду, борошно та сіль.
5. Форму для запікання змастити олією. Викласти шар картоплі, цибулю, яйця та вилити заливку.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F08b8702df13afe749cd9770f414f7100.png)
6. Запікати за температури 250 градусів 25 хвилин. Смачного!
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Картопляні чіпси
- Картопляний салат із соусом айолі
- Хрусткі картопляні пончики

