Ідеальна страва за лічені секунди на вашому столі
Сніданок — важливий прийом їжі. До нього у нас неймовірна кількість вимог: перший прийом їжі має бути смачним, наситити до обіду. До того ж ми хочемо, щоб сніданок був швидким у приготуванні — таким чином ми зможемо більше провести час із сім’єю. Напевно, саме тому однією з найпопулярніших страв на сніданок є пишний омлет. Ця страва проста в приготуванні, а рецепт можна змінювати на свій смак.
Сьогодні разом з Foodoboz приготуємо омлет за класичним французьким рецептом. Ніжний усередині, з рум’яною скоринкою, такий омлет не залишить байдужим абсолютно нікого. Та й на приготування такої страви піде всього кілька хвилин, а знадобиться вам тільки яйця, вершкове масло, сіль та перець.
Як приготувати м’який французький омлет на вершковому маслі.
Інгредієнти:
- яйця — 3 шт.;
- розтоплене вершкове масло — 20 г;
- сіль — щіпка;
- гострий перець — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- У глибоку миску розбийте три яйця і збийте вилкою до однорідного стану.
- На сковороді з антипригарним покриттям розтопіть вершкове масло.
- Яєчну суміш вилийте на сковороду, зачекайте 5 секунд — яйця повинні трохи схопитися. Вогонь повинен бути трохи меншим за середній.
- Сковороду трохи струсіть вперед-назад і за допомогою вилки обережно підверніть яйця до центру, щоб швидше загустіли. Омлет має бути підсмаженим знизу і залишатися трохи рідким згори. Вогонь вимкніть.
- Струшуючи сковороду або за допомогою вилки, перемістіть омлет до протилежного бортика. Допомагаючи собі лопаткою та вилкою, загорніть омлет у рулет. Посоліть, поперчіть до смаку і подавайте до столу.