/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F2f55730d38929325ab7b49af6a50b7ea.jpg)
Самса на перекус: рецепт ситної закуски з листкового тіста і філе
Самса – це надзвичайно популярна закуска узбецької кухні. Ззовні вона нагадує так званий конвертик, в основі якого – листкове тісто та начинка. У ролі начинки може бути м’ясо, гриби, фарш, сир та навіть овочі чи субпродукти.
В одному з блогів про спорт та харчування (fasting_marafon) в Instagram був опублікований рецепт самси з курячим філе.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F3fb7b72651b36724cfae78510b5a9979.png)
Інгредієнти:
- тісто листкове бездріжджове – 500 г
- філе куряче – 350 г
- цибуля – 1 шт
- яйце куряче – 1 шт
- кунжут
Спосіб приготування:
1. Для приготування начинки потрібно подрібнити цибулю та філе. Змішати інгредієнти між собою, посолити та поперчити.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F7bc8ecd0d7750b8fb887c99942a9b669.png)
2. Готове листкове тісто тонко розкачати, порізати у вигляді квадратів. На кожен з них викласти начинку та закріпити боки. Викласти на деко.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fe27b3aa636da8851405315cc3b6037bd.jpg)
3. Змастити конвертики збитим яйцем та за бажанням посипати кунжутом. Випікати за температури 180 градусів 180 градусів. Смачного!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Самса на йогурті
- Самса на воді
- Швидка листкова самса

