Психічні розлади через війну: у зоні ризику 90% українців
Психічні розлади через війну: у зоні ризику 90% українців

Психічні розлади через війну: у зоні ризику 90% українців

За даними Міністерства охорони здоров’я, через стрес внаслідок війни, до 90% українців у зоні ризику соматичних розладів. Про це сказав міністр охорони здоров’я, Віктор Ляшко в телемарафоні.

Віктор Ляшко зазначив, що за результатами останніх опитувань, 90% можуть потребувати консультації психолога. Загалом, 50% людей, що сьогодні перебувають на території України потребують психологічної допомоги.

Міністр зазначив, що найбільше навантаження припаде на сімейних лікарів, вони перші прийматимуть скарги на погіршення здоров’я на фоні стресу.

Зараз дивляться

Психологічні навантаження викликають появу нових захворювань або загострення вже існуючих.

Стрес через війну може значно збільшити навантаження на систему охорони здоров’я. Ускладнює ситуацію те, що значна частина медичної інфраструктури України зруйнована.

Віктор Ляшко каже, щоб вирішити проблему, потрібно підходити комплексно. Більше ніж 40 тис. медпрацівників пройшли курси mhGAP за стандартом ВООЗ, щоб лікувати пацієнтів  із психічними розладами в первинній ланці меддопомоги.

МОЗ сподівається, що для допомоги українців вийде залучити приватні медичні заклади. Таким чином, у міністерстві планують розширити мережу закладів та збільшити кількість спеціалістів.

Теги за темою
Міністерство охорони здоров’я Психологія
Джерело матеріала
loader
loader