/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fe6f2e97a6ba54d7e1e0d6616c41604f3.jpg)
Соковитий і смачний аж до весни: як підготувати буряк до зберігання взимку
Як зробити, щоб бурячок не в'янув і не втрачав свої корисні властивості тривалий час, розповіли автори блогу "Українське насіння", передає 24 Канал.
Готуємо буряк до зберігання
Щоб буряк залишався справжнім суперфудом якомога довше, необхідно подбати про правильне зберігання коренеплодів. Зокрема:
- ️закладайте на зимове зберігання середньостиглі та пізні сорти;
- ️найкраще зберігаються коренеплоди середнього розміру. Дуже малі – будуть швидко втрачати вологу і зморщуватися, а великі — знижують свої смакові якості;
- перед закладанням на зберігання обов'язково залиште буряк просохнути;
- не кладіть до сховища гнилі та зіпсовані коренеплоди.
Пам'ятайте, що буряк треба зберігати при температурі 0 – 2 градуси. Можете покласти його в пісок, деревну стружку або ж у сухий торф.
Як підготувати буряк до зберігання / webdesignnewcastle / Pixabay

