/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F65abefc2977a4bb08a0d59d7d336cfba.png)
Звична «Мімоза» смакуватиме по-новому - замість майонезу використайте іншу заправку
Салат "Мімоза". / © Фото з відкритих джерел
Салат «Мімоза» - класика святкового столу. Класична версія цього салату - з майонезом. Втім, якщо хочеться зробити трошки “легшу” версію салату, то можна змінити заправку.
ТСН.ua підготував рецепт “Мімози” із заправкою з крем-сиру від кулінарної блогерки @recipes_ira.
Ніжна та зовсім не жирна заправка з крем-сиру додає «Мімозі» легкості, підкреслює смак тунця та робить шари більш повітряними.
Інгредієнти для салату
-
3-4 картоплини
-
3 морквини
-
4 яйця
-
2 банки консервованого тунця
-
1 велика цибуля (ріпчаста чи фіолетова)
-
зелена цибуля (за бажанням)
Інгредієнти для заправки
-
крем-сир
-
0,5 ч.л. гірчиці
Інгредієнти для маринування цибулі:
-
0,5 ч. л. солі
-
2 ст. л. оцту
-
1 ст. л. цукру
-
окріп
Приготування
-
Наріжте цибулю тонкими півкільцями. Складіть в банку, залийте окропом із сіллю, оцтом і цукром. Герметично закрийте банку і залишити на 30-60 хвилин.
-
Готуємо заправку. Крем-сир змішайте з гірчицею. Перебийте масу блендером до однорідності.
-
Відварену картоплю натріть на дрібній тертці. Сформуйте рівний шар та змастіть заправкою.
-
Зверху викладіть натерту на дрібній тертці відварену моркву. Змастіть заправкою.
-
Наступний шар - натерті на дрібній тертці яйця. Змастіть заправкою
-
Далі викладіть консервований тунець. Посипте нарізаною зеленою цибулею.
-
Наступний шар — маринована цибуля. Змастіть її також заправкою.
-
Викладіть шар картоплі та змастіть майонезом. Потім викладіть натерті яйця або лише жовток.
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →

