Про це треба пам'ятати восени всім українцям: 4 правила для того, щоб здоров'я не підвело
Про це треба пам'ятати восени всім українцям: 4 правила для того, щоб здоров'я не підвело

Про це треба пам'ятати восени всім українцям: 4 правила для того, щоб здоров'я не підвело

Подбати про своє здоров'я восени можна спираючись на ці три прості поради по сезонному меню. Адже з настанням холоду наш організм перебудовується, починає витрачати більше енергії.

Як правильно харчуватися восени, щоб подбати про імунітет, стан шкіри, нормальну роботу травної системи, і щоб не набрати за зиму зайві кілограми, розповіла дієтологиня Світлана Фус у своєму блозі в Instagram.

Дієтичне харчування
Дієтичне харчування

"Наше харчування протягом року має бути різноманітним і включати овочі, фрукти, каші, хліб, бобові, м'ясо з рибою та яйцями, молочні продукти, олії, горіхи і, звичайно ж, воду . Всі ці продукти доступні нам цілий рік. Тому зробити наше харчування корисно не буде проблемою, якщо заздалегідь продумати та внести певні зміни до осіннього меню", - зазначила Світлана Фус. Світлана Фус

Як правильно харчуватися восени:

1. Дотримання режиму. Коли людина вживає недостатню кількість їжі та відчуває голод, з'являється втома, сонливість і починає мерзнути. Саме тому в холодну пору року дуже важливо не допускати гострого голоду. Тому не пропускайте прийом їжі – сніданок, обід та вечерю.

Сон. Фото: скрін youtube
Сон. Фото: скрін youtube

2. Білки, жири та складні вуглеводи в раціоні. При нестачі білкової їжі імунітет людини слабшає, змінюється гормональне тло, шкіра втрачає тонус. Тому до меню ідеально підійде куряче м'ясо, яке найкраще гасити, варити чи запікати. У такому разі воно добре насичує та не перевантажує шлунок.

3. Температура їжі. Виявляється, вона вкрай важлива, оскільки з настанням холодів дуже потрібно, щоб "обігрів" був ще й зсередини. Тому рекомендується до вживання тепла їжа та вода.

Раніше ми повідомляли, що корисно та поживно, але не для всіх: кому слід викреслити з раціону курячі яйця.

Джерело матеріала
loader