/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F67d436da5f6da6571c1fc8fa18f9a37a.jpg)
Скільки хвилин варити різні види круп і скільки води додавати: ділимось ідеальними пропорціями
Будь-яка крупа – це дуже ситний та збалансований гарнір. Але щоб каша вийшла розсипчастою не склеювалась і не пригоріла – потрібно дотримуватись правильних пропорцій. На кожен вид крупи вони різні.
Про те, як потрібно варити пшеничку, гречку, перловку, вівсянку та рис розповіли блогерки на сторінці про матусь mamy_ukraina в Instagram. Тут розрахунок пропорцій та часу відварювання.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F3da5699a9567c68387e2c06e51c95ef1.png)
Пропорції для пшеничної каші:
- 1 склянка крупи
- 3 склянки води
- варити 40 хвилин
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fc0ad1e0e9c7e6d4189f5bc356572df1f.jpg)
Пропорції для гречки:
- 1 склянка гречки
- 1,5-2 склянки води
- варити 15-20 хвилин
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F5ae5d05c5d423a657d41b4aab6fa52e4.jpg)
Пропорції для перловки:
- 1 склянка крупи
- 2 склянки води
- варити 50-60 хвилин
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff80c2ebe4767d46f6147e45b05f267e9.jpg)
Пропорції для вівсянки:
- 1,5 склянки крупи
- 1 склянка води
- варити 5-10 хвилин
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F254ff5f697b1c0db6174bbcd0e746683.jpg)
Пропорції для рису:
- 1 склянка крупи
- 2 склянки води
- варити 15-20 хвилин
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F8d2ae908791b5230f5ec07c126cbc54e.jpg)
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Горохова каша в мультиварці
- Перлова каша в мультиварці
- Молочна рисова каша

