Китай видалив Ізраїль із онлайн-сервісів мапи світу: що це означає
Китай видалив Ізраїль із онлайн-сервісів мапи світу: що це означає

Китай видалив Ізраїль із онлайн-сервісів мапи світу: що це означає

Відсутність назви країни на китайських онлайн-картах вважають натяком на ставлення КНР до війни, яку веде Ізраїль проти ХАМАС.

Китайські користувачі Інтернету зауважили, що назва Ізраїлю зникла з доступних у Китаї онлайн-мап світу. 

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Зокрема, Ізраїль більше не позначається на картах китайської пошукової системи Baidu та на онлайн-картах Amap компанії Alibaba. 

При цьому міжнародно визнані кордони країни залишилися недоторканими, відсутня лише назва. Водночас найменування інших держав, включно з такими невеликими як Люксембург чи Монако, як і раніше вказуються.

"Ця двозначність відповідає розпливчастій дипломатії Пекіна в регіоні і контрастує з його увагою до карт в цілому", - зазначає WSJ.

Видання нагадує, що уряд Китаю протягом багатьох років стягує штрафи за “неправильні” карти, які з'являються у китайському інтернеті, наприклад, на сайтах готелів. Така політика пов'язана з численними територіальними претензіями Пекіна, зокрема в Південно-Китайському морі, яке влада вимагає позначати пунктирною лінією як внутрішні води країни.

Ставлення Китаю до війни Ізраїлю з ХАМАС

Наступного дня після нападу ХАМАС на Ізраїль, який стався 7 жовтня у Міністерстві закордонних справ Китаю висловили стурбованість “ескалацією між Ізраїлем і Палестиною”, а невдовзі очільник МЗС Китаю Ван І заявив, що дії Тель-Авіва вийшли “за межі самооборони” і “порушують основні норми міжнародного права”. 

Після цього Китай перекинув шість військових кораблів на Близький Схід через побоювання, що конфлікт між ХАМАС та Ізраїлем може перерости у світову війну. 

Лідер КНР Сі Цзіньпін закликав створити незалежну палестинську державу, назвавши це “фундаментальним виходом” із війни.

Джерело матеріала
loader
loader