Для наших шанованих читачів є чудовий рецепт плову, який готується за принципом страви з рису – овочі, м'ясо та крупа тушкуються в одному посуді. Виходить страва дуже смачною, навіть ті, кому гречка не подобається, може відчути нові відчуття і будуть у захваті.
Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів
• Гречана крупа – 1 склянка
• Свинина – 400 г
• Морква – 1 шт.
• Цибуля ріпчаста - 1 шт.
• Часник – 2 зубчики + 1 ціла головка
• Сіль за смаком
• Чорний перець – за смаком
• Прянощі (за бажанням)
• Олія - для смаження
Спосіб приготування
Для початку цибулю почистити і порізати кубиками. Гречку перебрати та промити. Моркву натерти на тертці.
Тепер 2 зубчики часнику пропустити через прес або натерти на дрібній тертці. У сковороді з високими бортами (або в казані) розігріти пару столових ложок олії, висипати цибулю, готувати до прозорості.
Потім додати моркву, часник, готувати ще кілька хвилин.
Перекласти смажені овочі на тарілку. У ту ж сковороду додати ще пару ложок олії, розігріти. М'ясо нарізати кубиками.
Обсмажити м'ясо до коричневого кольору. Викласти у м'ясо обсмажені овочі, добре перемішати. З цілої голівки часнику зняти верхню плівку, а зубчики не розбирати.
У сковороду з м'ясом та овочами висипати гречку, а зверху покласти голівку часнику. Залити гречку водою так, щоб вона була на 2 см вище за гречку. Посолити, поперчити, додати прянощі за бажанням. Гасити гречку з м'ясом та овочами близько 15 хвилин, доки не випарується вся вода. Ось і все можна накривати на стіл.
Раніше повідомлялося, майже задарма - неймовірно смачно: рецепт ніжних грінок із цукром.
Також, рецепт паштету від Руслани Лижичко, в якому навіть м'яса немає: найніжніше і найсмачніше.