/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F32c1f3588efeb47b9639a322c074dad3.jpg)
Що таке закарпатські книдлі і як їх правильно готувати: ідеальна страва для обіду
Закарпатські книдлі – це традиційна українська страва з картопляного тіста. У нього потрібно загорнути м'ясну начинку і сформувати вироби, схожі на маленькі пиріжки. Після відварювання книдлі виходять дуже соковитими та пухкими.
Ідея приготування закарпатських книдлів з м'ясом опублікована на кулінарній сторінці receptuk.ua в Instagram. Вироби досить ситні, тому їх варто подавати на обід разом зі сметаною.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff6b2f76cd71aceab345135f333881c97.png)
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі вареної
- 2 яйця
- 90-100 г крохмалю картопляного
- сіль
Інгредієнти для начинки:
- 4 шт стегна курячих відварени
- 1 цибулина
- сіль
- перець
Спосіб приготування:
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F814f8ca7ceab226ec38f68119779533b.png)
1. Картоплю варимо в підсоленій воді.
2. Стегенця варимо теж в підсоленій воді і ще додаємо лаврове листя і перець горошком чорний.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fec387eddb4b23e94f219153687e21b78.png)
3. Готову картоплю переминаємо або натираємо на тертці.
4. До картоплі додаємо сіль за смаком, яйця та крохмаль.
5. Замішуємо тісто.
6. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на олії.
7. М’ясо готове відділяємо від кісток.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F7dd686678d769a4ca968ce4eb2db0afa.png)
8. До нього додаємо цибулю і подрібнюємо все на м’ясорубці.
9. Далі вже до фаршу додаємо сіль, перець за смаком – перемішуємо.
10. Стіл посипаємо крохмалем.
11. Викидаємо туди тісто, ще трішки його вимішуємо і розділяємо на 2 частини.
12. Скручуємо в ковбаску і нарізаємо на частини.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F167c845035748efc4f50d92db3e442a5.png)
13. Кожну частину розрівнюємо руками, викладаємо начинку і зліплюємо.
14. Формуємо овал.
15. У воду додаємо трішки курячої приправи, доводимо до кипіння.
16. Кладемо туди частину книдлів, помішуємо силіконовою лопаткою. Після того, як вони спливуть на верх, варимо ще 2-3 хвилини і виймаємо.
17. Подаємо гарячими зі сметаною або з засмажкою (сало+цибуля).
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Запіканка з картоплі
- Деруни з картоплі
- Котлети з картоплі з м'ясною начинкою

