/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F0045e8916a52d62a8674974ad957bdaf.jpg)
Пухкий пиріг з апельсинами до чаю: просто тане у роті
Замість того, щоб купувати різні торти і тістечка до чаю – приготуйте такий пиріг. Для начинки чудово підійдуть соковиті апельсини. Тісто максимально просте і випікається максимум 25 хвилин.
Ідея приготування пухкого апельсинового пирога опублікована на сторінці фудблогерки Поліни з ніком polli_cooking в Instagram. Це ідеальний десерт для затишних сімейних чаювань.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fa4268a99d52952c6fdaf3fa9f4862beb.png)
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 150 г цукру
- 100 г 15% сметани
- 80 г вершкового масла
- 200 г борошна
- 0,5 ч.л. розпушувача
- 1-2 апельсини
- цукрова пудра
Спосіб приготування:
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fe84dd1ea95abdea7a42aad182a271394.png)
1. До яєць додаємо цукор, сметану, розтоплене вершкове масло та все добре перемішуємо.
2. Всипаємо борошно з розпушувачем та додаємо цедру одного апельсина, змішуємо однорідне тісто.
3. Дно форми застилаємо пергаментом та змащуємо вершковим маслом і посипаємо цукровою пудрою.
4. Викладаємо на дно форми нарізаний тоненькими скибочками апельсин та заливаємо тісто.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fabda1fb5a0356d74d51bd63c029b82d3.png)
5. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин, готовність перевіряйте деревʼяною паличкою.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F5e47f389329fcd0b76c05a4cbc421289.png)
6. Готовий пиріг дістаньте з форми, переверніть та зніміть пергамент.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Рулет із апельсинами
- Курка з апельсинами
- Салат з апельсинами і крабовими паличками

