Здивувати всіх можна навіть салатом
Салати дуже поширені на нашій кухні. Що може бути простіше, ніж нарізати всі інгредієнти, заправити улюбленим соусом і подати до столу. Безумовно, один із найпопулярніших салатів – це класичний олів’є.
Схожий салат є і в Іспанії — називається він Ensaladilla rusa, але рецепт відрізняється від загальновідомого олів’є. Разом із "Фокусом" розповімо, як його приготувати.
Як приготувати іспанську олів’є
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 3 яйця;
- 2 банки тунця в оливковій олії;
- 10 оливок з анчоусами;
- 10 маленьких огірків;
- 230 г майонезу;
- 1 зубчик часнику;
- 1 ч. л. лимонного соку;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- сіль та перець до свого смаку;
- щіпка солодкої паприки;
- 1 ст. л. нарізані петрушки.
Спосіб приготування:
- Картоплю та моркву відварюємо, чистимо, остуджуємо і нарізаємо кубиками.
- Яйця варимо круто, остудити, чистити та також нарізати кубиками.
- Очищений лук нарізаємо дрібними кубиками, огірки — соломкою, а оливки розрізаємо помелам. Тунець розминаємо вилкою.
- Для приготування соусу змішуємо майонез, часник, лимонний сік, оливкову олію, сіль, перець та паприку.
- У мисці змішуємо всі інгредієнти, додаємо соус і обережно перемішуємо.
- Салат викладаємо на велику страву чи тарілку, прикрашаємо яйцями та посипаємо петрушкою.
Салат подаємо з крекерами або чіабатою за рецептом "Телеграфа". Смачного.