Готується просто, результат – фантастичний
Без куті неможливо собі уявити різдвяні свята. Це важлива для українців страва з багаторічною історією. Вона була на святковому столі навіть у найважчі часи, допомагала відчувати зв’язок поколінь і залишається з нами й досі.
Сьогодні разом із Shuba приготуємо класичний варіант цієї страви. Завдяки пшениці, маку, горіхам та родзинкам виходить збалансована та смачна страва, повна символізму.
Як приготувати кутю
Інгредієнти на 8 порцій:
- пшениця — 2 склянки;
- вода — 4 склянки;
- мак — 2 склянки;
- цукор — 2 склянки
- волоські горіхи — 1 склянка;
- родзинки — 1 склянка.
Спосіб приготування:
- Крупу відварюємо на маленькому вогні до готовності, залишаємо остигати.
- Мак промиваємо під проточною водою, заливаємо окропом так, щоб вода покрила на 2-3 пальці вище. Накриваємо кришкою і залишаємо остигати. Після того зціджуємо воду, залишивши трохи на дні.
- Мак перетираємо із цукром у блендері у співвідношенні 1:1.
- Горіхи подрібнюємо у блендері.
- Родзинки заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин, потім воду зливаємо.
- У великий посуд викладаємо кашу, додаємо мак, горіхи та родзинки та мед за бажанням. Все перемішуємо до однорідного стану, додаємо охолоджену кип’ячену воду або узвар і вимішуємо кутю до бажаної консистенції.
Також на Різдво можна приготувати хитру закуску за рецептом "Телеграфа". Спробуйте це неймовірно смачно.