Фахівці назвали п'ять овочів, які слід завжди готувати і вживати, щоб отримати повноцінне харчування і користь.
При цьому, як пише Food.ndtv, ці овочі корисніші у вареному вигляді. Перший з них шпинат. Це один з найкорисніших листових овочів.
Солодка картопля. Варіння солодкої картоплі зберігає більше бета-каротину і робить поживні речовини більш засвоюваними.
Гриби містять велику кількість антиоксиданту ерготіонеїну, який виділяється під час приготування. Ці антиоксиданти допомагають розщеплювати "вільні радикали", що призводить до окислювального стресу в організмі.
Зелена квасоля містить лектини-сполуки, які можуть призвести до різних проблем з травленням. Приготування їжі не тільки нейтралізує лектини, але також покращує смак, засвоюваність і вміст антиоксидантів.
Приготування баклажанів на пару дозволяє їх поживним компонентам зв'язуватися разом з жовчними кислотами, що дозволяє печінці легше розщеплювати холестерин і зменшувати його присутність в кровотоці.
Інші новини про овочі
Коли починається розмова про те, які продукти не можна їсти сирими, з'ясовується, що не всі овочі варто вживати в їжу без термообробки. Продукти, які не пройшли термічну обробку, не варто їсти людям з проблемним кишечником або шлунком.