Названо п'ять овочів, які потрібно завжди готувати перед вживанням
Названо п'ять овочів, які потрібно завжди готувати перед вживанням

Названо п'ять овочів, які потрібно завжди готувати перед вживанням

Фахівці назвали п'ять овочів, які слід завжди готувати і вживати, щоб отримати повноцінне харчування і користь.

При цьому, як пише Food.ndtv, ці овочі корисніші у вареному вигляді. Перший з них шпинат. Це один з найкорисніших листових овочів.

Солодка картопля. Варіння солодкої картоплі зберігає більше бета-каротину і робить поживні речовини більш засвоюваними.

Гриби містять велику кількість антиоксиданту ерготіонеїну, який виділяється під час приготування. Ці антиоксиданти допомагають розщеплювати "вільні радикали", що призводить до окислювального стресу в організмі.

Зелена квасоля містить лектини-сполуки, які можуть призвести до різних проблем з травленням. Приготування їжі не тільки нейтралізує лектини, але також покращує смак, засвоюваність і вміст антиоксидантів.

Приготування баклажанів на пару дозволяє їх поживним компонентам зв'язуватися разом з жовчними кислотами, що дозволяє печінці легше розщеплювати холестерин і зменшувати його присутність в кровотоці.

Інші новини про овочі 

Коли починається розмова про те, які продукти не можна їсти сирими, з'ясовується, що не всі овочі варто вживати в їжу без термообробки. Продукти, які не пройшли термічну обробку, не варто їсти людям з проблемним кишечником або шлунком. 

Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader
loader