Гострий перець Самандаг – нова панацея від зайвої ваги: дієтологи закликають ним не зловживати
Гострий перець Самандаг – нова панацея від зайвої ваги: дієтологи закликають ним не зловживати

Гострий перець Самандаг – нова панацея від зайвої ваги: дієтологи закликають ним не зловживати

Перець Самандаг, який вирощують виключно у турецькій провінції Хатай, останнім часом привертає увагу тих, хто хоче схуднути.

Надзвичайні властивості Самандагу

Дієтологиня Лала Несіл пояснює таку надзвичайну популярність цього надгострого перцю тим, що проведені науковцями дослідження властивостей цієї рослини, виявили її надзвичайні можливості.

Речовина, капсаїцин, що міститься в будь-якому гострому перці, у Самандагу набуває дещо інших властивостей –  він прискорює метаболізм і запобігає утворенню жирової тканини, а ще створює відчуття ситості. Капсацаїн у цьому перці стимулює секрецію гормону щастя – ендорфіну.

Зараз дивляться

Перець має природний болезаспокійливий ефект, дієвий при  болісному ревматизмі. Може здолати віруси, особливо одразу після зараження грипом чи ГРВІ.

За даними Американської асоціації з дослідження раку, Самандаг також ефективний при лікуванні раку простати.

Через високий вміст антиоксидантів і вітаміну С чинить профілактичну дію проти хвороб серця.

Цей гострий турецький перець має довгу, м’ясисту структуру темно-зеленого кольору, згодом він може стати строкатим.

Він росте в два різні сезони: восени та навесні. Звісно, його насіння можна посадити в інших регіонах, але, за словами турецьких фермерів, тоді він втрачає не лише смак і аромат, а й лікувальні властивості.

Кому протипоказаний Самандаг

Дієтологи, визнаючи користь Самандагу, все ж занепокоєні – його бездумне вживання може нанести організму непоправної шкоди.

– Цей перець категорично протипоказаний людям із захворюваннями шлунку та кишківника, – попереджає Лала Несіл.

За її словами, особливо небезпечним він може бути при гастритах, виразках шлунку, а також при геморої.

Дуже важливо, щоб цей гострий перець не вживали сам по собі, наголошує дієтологиня, а включали його  в адекватну та збалансовану програму харчування.

Самандаг можна запікати, додавати в інші страви. Але не перевищувати дозу – лише 2-3 перчини на день.

Джерело:

Теги за темою
Туреччина
Джерело матеріала
loader
loader