Мама запарювала мак на кутю та пироги саме так: перевірений рецепт
Мама запарювала мак на кутю та пироги саме так: перевірений рецепт

Мама запарювала мак на кутю та пироги саме так: перевірений рецепт

Простішого і надійнішого способу немає

Не за горами довгоочікуване Різдво. Безумовно, кожен кулінар готуватиме на свято головну страву столу — святкову кутю. І саме мак – один із головних інгредієнтів цієї страви.

Наші бабусі розтирали його макогоном у макітрі, проте вже мами використовували кавомолку. Найголовніше за твердженням Shuba — розтирати інгредієнт, доки він не побіліє. Так макові зернятка розкриються, виділиться макове молочко і начинка для куті або пирога буде набагато смачнішою та ароматнішою.

Щоб макова начинка вийшла пісною, краще маку варити не на молоці, а на воді у співвідношенні одна частина маку і дві частини рідини. Коли він провариться, мак потрібно охолодити та додати інші складові – наприклад, вершкове масло, звичайний або ванільний цукор.

Як запарити мак на кутю та пироги

Інгредієнти:

  • мак — 150 г;
  • молоко (вода) — 300 мл.

Спосіб приготування:

  1. Сухий мак перемелюємо за допомогою кавомолки та перекладаємо в каструлю з товстим дном.
  2. Мак заливаємо молоком або водою, доводимо до кипіння та варимо до википання рідини на маленькому вогні постійно помішуючи. Це триватиме близько 10-15 хвилин.
  3. Коли мак провариться, даємо йому охолонути під кришкою та використовуємо за призначенням.

Підготовлений мак додайте в кутю за рецептом "Телеграфа" та зустрічайте свято. Смачного!

Теги за темою
Різдво
Джерело матеріала
loader
loader