Названо кращий електрокар 2023 року за версією впливового видання
Названо кращий електрокар 2023 року за версією впливового видання

Названо кращий електрокар 2023 року за версією впливового видання

Ця модель заслуговує відзнаки через великий запас ходу та форм-фактор кросовера

Ринок електрокарів у всьому світі шалено розвивається. Практично щотижня виходять нові моделі, попередні потрапляють під оновлення, а покупців вражають все більшим і більшим запасом ходу.

У 2023 Tesla Model Y став автомобілем року. Він став настільки продаваним та отримав рекордні позначки продажу, що відоме видання Electrek, яке спеціалізується на оглядах авто з електричними силовими установками, вирішило віддати відзнаку саме творінню Ілона Маска.

Чому обрали Tesla?

Як правило, обираючи автомобіль року, видання звертають увагу на нові автомобілі. У 2023 році на ринку з’явилося багато фантастичних нових електромобілів. Але у журналі вважають, що краще вибрати автомобіль, який найкраще продавався.

Протягом року Model Y побила рекорди на багатьох ринках, досягнувши потужних результатів. А минулого року Model Y була четвертим з найбільш продаваних автомобілів у світі (з різними типами двигунів). Вона поступилась тільки Ford F-Series, Toyota Rav4 і Toyota Corolla. До того ж Tesla Model Y купили 750 тисяч разів, а Corolla — 1 млн 100 тисяч.

У виданні вважають, що Model Y так добре продається через великий запас ходу, а також новий формфактор кузова, адже тепер це не седан, а невеликий позашляховик або кросовер. До того ж він має динаміку спортивного авто, багато місця у салоні та багажнику і фантастичний вигляд.

Раніше "Телеграф" розповів, скільки двигунів знадобилося змінити в Tesla, щоб проїхати 2 мільйони кілометрів. Власник цього електромобіля здивував заявою.

Теги за темою
авто Tesla
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader