Можливо, і ви святкуватимете Різдво з такою смакотою
Різдво — особливий час з усіх боків. Деякі страви ми їмо всього раз на рік, одна з них – різдвяна кутя.
А от поляки на Різдво віддають перевагу іншій страві — незвичайній для нас локшині з маком. Її і пропонує приготувати Shuba. Це полегшена версія святкової страви, проте вона вам також сподобається.
Як приготувати польську різдвяну локшину з маком
Інгредієнти на 6 порцій:
- борошно пшеничне — 500 г;
- вода — 1 склянки;
- мак — 200 г;
- масло вершкове — 50 г;
- цукор — 50 г.
Спосіб приготування:
- У просіяне борошно вливаємо теплу воду, замішуємо туге тісто. Вимішуємо його 5-10 хвилин, щоб тісто набуло еластичність.
- Тісто розгортаємо на усипаній мукою поверхні тонким шаром, нарізаємо його на смужки шириною 5 см, посипаємо їх мукою, складаємо один на одного і нарізаємо соломкою. Розкладаємо на поверхні та даємо підсохнути.
- Помішуючи, варимо локшину у великій кількості підсоленої води, доки смужки не спливуть. Дістаємо та обливаємо теплою водою.
- Мак запарюємо на 10 хвилин гарячою водою. Через вказаний час зливаємо воду, а мак розтираємо з цукром до білого кольору.
- Локшину відправляємо в миску, додаємо розтертий мак і розтоплене вершкове масло. Все перемішуємо та подаємо до столу.
Раніше ми розповідали, як вибрати солодощі до Різдва. Ви вручите не лише смачні, а й корисні подарунки.