Це старовинна страва, спробуйте — і точно будете у захваті
Ми розповідали, як приготувати смачний різдвяний калач з потрійною начинкою. Тепер ділимось рецептом цікавого гуцульського салату, який повинен бути на святковому столі на Святвечір.
Назва цієї страви — шухи. Це салат з буряком та грибами, він має відмінний смак. Рецептом поділились на порталі "Наші Бесаги".
Інгредієнти:
- 800 грамів буряк
- 200 грамів грибів заморожених ( 30 грамів сушених, або 200 грамів маринованих)
- цибуля 2 шт.
- часник 2-3 зубчики
- горіхи 3-5
- чорнослив сушений
- сіль
- перець
Спосіб приготування:
- Гриби (сушені або заморожені) тушкуємо на олії. Якщо сушені — попередньо їх потрібно замочити в окропі на 10-15 хвилин. Вони повинні бути порізані такими шматочками, які ви хочете бачити в салаті. Можна додати мариновані, але смажити їх вже не потрібно.
- Цибулю чистимо, кришимо та обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Буряк відварюємо та чистимо.
- Ріжемо буряк на кубики. Готові гриби солимо та перчимо, додаємо до них цибулю та буряк. Перемішуємо, тушкуємо ще хвилину.
- Часник чавимо, нарізаємо. Також пропарений чорнослив ріжемо. Додаємо в буряк.
Викладаємо в миску та присипаємо горіхами. Подаємо холодним. Також ми ділились рецептом соковитих мазуриків.