"Резонансна подія": у ГУР відреагували на спробу прослуховувати Залужного
"Резонансна подія": у ГУР відреагували на спробу прослуховувати Залужного

"Резонансна подія": у ГУР відреагували на спробу прослуховувати Залужного

Розібратися в ситуації мають контррозвідники та СБУ

У Головному управлінні розвідки вважають, що факт виявлення пристрою для прослуховування, в одному з приміщень, яким міг користуватися головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, говорить про те, що росіяни намагаються знайти нові способи отримати інформацію про плани Сил оборони.

Як розповів в ефірі єдиного марафону українських новин представник ГУР Андрій Юсов, це є "резонансною подією" і контррозвідники разом із СБУ мають розібратися у ситуації.

"Йде війна, і ворог намагається у різноманітний спосіб отримати інформацію, вивчити наші плани, оскільки подібні інструменти завжди дешевші та часто економлять велику кількість ресурсів. У тому числі й на полі бою", — зазначив Юсов.

При цьому він зазначив, що зараз усім в українському суспільстві необхідно бути уважними та зберігати пильність. Щодо конкретного випадку, то Юсов запропонував дочекатися результатів розслідування.

Як повідомлялося раніше, 17 грудня в одному з кабінетів, якими користується Залужний, було виявлено пристрій, що прослуховує. За даними СБУ,воно знаходилося в неробочому стані, а засобів передачі аудіозаписів поблизу знайдено не було.

При цьому сам Залужний каже, що навряд чи зловмисники могли отримати якусь цінну інформацію, оскільки це приміщення давно не використовували.

Джерело матеріала
loader
loader