У кожної країни свої традиції, звичаї та страви
Різдво – це одне з найбільших християнських свят, яке відзначають у всьому світі. Цього дня потрібно також готувати певні страви. Ми вже розповідали раніше, ніж заведено пригощати в Україні цього дня.
Разом з FoodOboz розповімо, що їдять у різних країнах світу на Різдво. Деякі страви люблять і в нас на батьківщині.
Що їдять у різних країнах світу на Різдво
Окраса різдвяного столу в США – це запечена індичка, до неї подають картопляне пюре. Також у цій країні люблять запечену домашню шинку. Їдять її з журавлинним соусом та свіжими овочами.
У Англії люблять різдвяний пудинг. А основні страви та закуски у цій країні прості, але ситні – смажені чи запечені овочі, вироби з фаршу, а також смажені сосиски у беконі.
У Польщі традиційною стравою на Різдво є бігос. Ця страва дуже схожа на тушковану капусту з м’ясом, яку люблять і в Україні.
У Франції на Різдво обов’язково на різдвяному столі має бути сирна, м’ясна та овочева тарілки та шоколадне поліно. Традиційною стравою у цій країні також є свинина чи качка.
А ось в Іспанії на різдвяному столі є і морепродукти, і стейки. Іспанці люблять на свято поласувати яєчним супом із локшиною.
Італійці на Різдво воліють рибу та тортеліні – пельмені з сирною, м’ясною та овочевою начинками. А на десерт вони подають відому у всьому світі випічку – панеттоне.
В Австралії на різдвяний стіл ставлять м’ясні стейки та шашлики. На гарнір вони готують солодку картоплю.
Традиційно у Мексиці до свята готують пряні насичені страви та посоли – густий суп на м’ясному бульйоні з кукурудзою. А ось види м’яса різняться залежно від регіону.
Раніше ми розповідали, як приготувати традиційну різдвяну польську локшину. Спробуйте — можливо, ви також готуватимете її до кожного свята?