"Різдвяним" салатом пригощайте потроху, інакше його відразу зметуть разом із тарілкою
"Різдвяним" салатом пригощайте потроху, інакше його відразу зметуть разом із тарілкою

"Різдвяним" салатом пригощайте потроху, інакше його відразу зметуть разом із тарілкою

Гості будуть бігати за вами та просити рецепт

Найрізноманітніші салати ми готуємо на будь-яке свято, і довгоочікуване Різдво – не виняток. Щоб не ставити на стіл звичну "Шубу", пропонуємо здивувати близьких "Різдвяним" салатом.

Ця страва від Сookpad точно здивує і ваших близьких, і ваших друзів — такого салату вони точно ще не куштували. Тільки готуйтеся — весь вечір гості розпитуватимуть, як готуватиму цю фантастичну страву.

Як приготувати салат "Різдвяний"

Інгредієнти:

  • варена картопля – 300 г
  • варені яйця – 3 шт.;
  • варене куряче філе – 200 г;
  • солоні огірки – 150 г;
  • свіжі помідори – 200 г;
  • грецький йогурт – 400 г;
  • желатин – 12 г;
  • вода – 100 мл;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування соусу желатин заливаємо водою, даємо набрякнути та розпускаємо будь-яким зручним способом.
  2. В окрему миску відправляємо грецький йогурт та сіль, додаємо розчинений желатин і все перемішуємо.
  3. Зварені круто яйця поділяємо на білки та жовтки. Білки трьом на великій тертці, додаємо трохи соусу і перемішуємо.
  4. Квадратну форму застилаємо харчовою плівкою та розподіляємо яєчні білки, зверху додаємо натерті жовтки. Наступним шаром йде нарізана невеликими кубиками м'якуш помідорів. Все промазуємо соусом.
  5. Курячі грудки нарізати невеликими кубиками відправляємо у форму, також промазуючи соусом. Наступним шаром йдуть нарізані дрібним кубиком солоні огірки, змащені зверху соусом. Верхній шар — з вареної картоплі, натертої на великій тертці.
  6. Змащуємо салат залишками соусу, накриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник мінімум на 4 години.
  7. Перед подачею перевертаємо салат на блюдо для сервування та нарізаємо на порційні квадрати. За бажанням кожну порцію салату прикрашаємо насінням гранату і подаємо до столу.

А до салату можна подати "Киплячий салат" за рецептом "Телеграфа". Ваше свято буде незабутнім.

Теги за темою
Різдво
Джерело матеріала
loader
loader