Гості будуть бігати за вами та просити рецепт
Найрізноманітніші салати ми готуємо на будь-яке свято, і довгоочікуване Різдво – не виняток. Щоб не ставити на стіл звичну "Шубу", пропонуємо здивувати близьких "Різдвяним" салатом.
Ця страва від Сookpad точно здивує і ваших близьких, і ваших друзів — такого салату вони точно ще не куштували. Тільки готуйтеся — весь вечір гості розпитуватимуть, як готуватиму цю фантастичну страву.
Як приготувати салат "Різдвяний"
Інгредієнти:
- варена картопля – 300 г
- варені яйця – 3 шт.;
- варене куряче філе – 200 г;
- солоні огірки – 150 г;
- свіжі помідори – 200 г;
- грецький йогурт – 400 г;
- желатин – 12 г;
- вода – 100 мл;
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Для приготування соусу желатин заливаємо водою, даємо набрякнути та розпускаємо будь-яким зручним способом.
- В окрему миску відправляємо грецький йогурт та сіль, додаємо розчинений желатин і все перемішуємо.
- Зварені круто яйця поділяємо на білки та жовтки. Білки трьом на великій тертці, додаємо трохи соусу і перемішуємо.
- Квадратну форму застилаємо харчовою плівкою та розподіляємо яєчні білки, зверху додаємо натерті жовтки. Наступним шаром йде нарізана невеликими кубиками м'якуш помідорів. Все промазуємо соусом.
- Курячі грудки нарізати невеликими кубиками відправляємо у форму, також промазуючи соусом. Наступним шаром йдуть нарізані дрібним кубиком солоні огірки, змащені зверху соусом. Верхній шар — з вареної картоплі, натертої на великій тертці.
- Змащуємо салат залишками соусу, накриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник мінімум на 4 години.
- Перед подачею перевертаємо салат на блюдо для сервування та нарізаємо на порційні квадрати. За бажанням кожну порцію салату прикрашаємо насінням гранату і подаємо до столу.
А до салату можна подати "Киплячий салат" за рецептом "Телеграфа". Ваше свято буде незабутнім.