/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F21157141b82e3d7326f03d32a37537e3.png)
Що можна приготувати з вчорашнього картопляного пюре на обід: дуже елементарна страва
Якщо у вас залишилось трохи вчорашнього картопляного пюре – викидати його не потрібно. Продукт можна використати для приготування повноцінного обіду – смажених зраз. А для того, щоб додати соковитості виробам – додайте грибний соус.
Ідея приготування картопляних зраз із грибним соусом на обід опублікована на сторінці фудблогерки Емілії Євтушенко (emiliya.yevtushenko) в Instagram. Не забудьте покласти всередину моцарелу – вона додає особливого смаку.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fe7fb7c5a6c5cf940720bb9814bbb9a19.png)
Інгредієнти:
- картопляне пюре (8 картоплин)
- 1 яйце
- дрібка солі
- 4 ст.л. борошна
- моцарела
Інгредієнти для соусу:
- 1 цибуля
- шампіньйони
- 50 г вершкового масла
- 100 мл вершків або сметани
- сіль
- зелень
Спосіб приготування:
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F9218160e6c7fec870d4a0b550fe17568.png)
1. Добре розімнути картопляне пюре.
2. Додати сіль, яйце та борошно.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F8783f444d4be88017d3d37722e6dad3b.png)
3. Вимішуємо руками і формуємо пиріжки. У кожен пиріжочок кладемо шматок моцарели.
4. Обсмажити на олії з 2 боків.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F56bfa8465a12a4c05b795159a60dc29a.png)
5. Для соусу обсмажити цибулю та гриби.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F997e8b7396892316475bf74aa3e2b578.png)
6. Додати масло та вершки.
7. Прокип'ятити хвилинку і можна їсти.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fd922bef6eaef53247e06b6228e9ebbfa.png)
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Картопляні галушки з грибами
- Зрази картопляні з м'ясом
- Хрусткі картопляні пончики
